Oj, så mycket som har hänt…

posted in: Uncategorized | 0

Hej igen! Det var väldigt länge sedan jag skrev på bloggen. Det har varit tokigt mycket att göra den sista tiden och jag har inte känt någon ro att sitta och skriva på bloggen. Men nu tänkte jag försöka sammanfatta lite av det som hänt som påverkat mig kring digitala valutor mm.

 

 

2015-02-10 16-55-48
Först och främst så har bitcoin-kursen gått ner i stort sett konstant under ett drygt år. Det har inneburit minskade intäkter från mining och väldigt många konkurser. Just nu ligger bitcoin-priset på ca 217 USD eller 1820 SEK. Jag har inte drabbats särskilt hårt av värdeminskningen då jag själv inte hamstrar på bitcoins. Jag köper och säljer och byter ibland till andra digitala valutor.

 

 

Aricoin

Jag är väldigt engagerad i Aricoin. Jag driver en sida på Facebook för denna valuta och jag är aktiv på både Twitter och en Skype-grupp kring denna valuta. Det är väldigt intressant att jobba så nära utvecklarna och teamet som grundade Aricoin. Man får en helt annan inblick i hur det går till att starta en digital valuta och hur mycket man får kämpa för att lyfta fram dess positiva egenskaper och rätta till eventuella brister och fel.

 

 

DSC06612

 

Av alla investeringar som jag tillsammans med tre vänner gjorde för snart ett år sedan så har bara en enda enhet kommit fram än så länge. Det är en Excalibur 5 från Mining Asics Technologies som för några veckor sedan gick i konkurs. Detta är troligtvis den enda Excalibur 5 som levererats till Sverige. Det var väldigt få exemplar som nådde fram till sina köpare innan bolaget gick i konkurs. Det är fortfarande två enheter till från andra tillverkare som vi hoppas på kommer att levereras men det är långt från säkert att de kommer lyckas.

 

Titan_Sun_500px

 

Min nya favorit-miner är KnCMiner Titan som presterar dryga 300 MH/s SCRYPT mining. Jag har köpt på mig ett antal och de fungerar än så länge väldigt bra. Jag hoppas kunna tjäna ihop lite av det jag förlorat i andra investeringar hos bolag som gått i konkurs eller visat sig vara scams (bedrägerier).

Det finns mycket mer att skriva om, det händer så mycket nytt varje dag, men jag får nöja mig såhär för denna gång. Återkommer snart igen, hoppas jag.